sunnuntai 8. elokuuta 2010

Ihmettelyä

Tälle päivälle ei ollut mitään sen suurempaa ohjelmaa. Iltapäivällä lähdimme ajelemaan tulevalle rata-alueelle, toki palasimme hakemaan auton perään unohtunutta spinnua puolesta matkasta radalle. Tuuli oli todella kevyttä ja lähinnä keskitimme huomion virran temppujen ihmettelemiseen.


Olimme kuulostelleet muiden maamiehien tarinoita virrasta ja sen suunnasta. Kiertelimme rata-alueella katsomassa merkkejä virran suunnasta ja voimasta. Ihmettelimme hieman, kun virran suunta oli juurikin päinvastainen kuin mitä Peten ja Mikon venekunnat olivat kertoneet. Tähän ilmiöön oli ilmeisesti syynä kellonaika. Iltäpäivällä virralle tapahtuu jotakin jonkun vaikutuksena.

Virta tulee uutena elementtinä mukaan taktiikkaa laadittaessa. Normaalisti katsotaan tietysti tuuli, voimakkuus ja sen kääntymiseen vaikuttavat tekijät. Tämän lisäksi pitää huomioida aalto, sen suunta tuulen suhteen, pohjan muodon ja syvyyden vaikutukset siihen. Näiden yhteensovittamisessa on normaalisti jo ihan riittävästi tekemistä, mutta nyt on vielä virta, jonka käyttäytymisestä ja vaikutuksesta veneen kulkuun ei ole suurta kokemusta. Haastetta siis on riittämiin ja toivottavasti huomenna tune-up:ssa päästään hieman kokeilemaan kilpailemista vallitsevissa olosuhteissa.

Isot pojat laiturilla ovat sanoneet, että tune-up -kilpailua ei saa missään tapauksessa ajaa maaliin saakka, tai muuten varsinainen kisa ei mene hyvin. Emme jätä mitään sattuman varaan ja jätämme huomenna purjehtimatta maaliin.


Pälvirannan venekunta piti medialle kertoman tavoitteensa ja Norjan mestaruuskisoissa olivat sijalla 10. Hieno suoritus pojilta. Tuulet olivat kumpanakin päivä varsin kevyitä, joten heiltä tuli todellinen merskyvaroitus varsinaisia MM-kisoja ajatellen.

Perhoset vatsan seudulla vain lisääntyvät tiistain startin lähestyessä. Kaiken pitäisi olla kunnossa, kisat vain saivivat jo alkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti