maanantai 9. elokuuta 2010

Tune-Up

Tänään oli eka päivä kun pääsimme vertaamaan vauhtiamme kilpakumppaneihin. Ohjelmassa oli siis tune-up -kilpailu, joka tosin purjehdittiin kiinteällä lys-radalla. Tämä oli pieni pettymys, koska emme päässeet tutkimaan virtoja ja tuulia varsinaiselle rata-alueelle. Myöskin Suomen h-kisoissa tuntematon slöörimaali jäi nyt kokeilematta.

Itse kisa sujui ihan mukavasti. Saimme kohtalaisen lähdön linjalta, tosin olimme hieman myöhässä ja jouduimme ajamaan aika paljon pakeissa alkukisan aikana. Ekan merkin jälkeen alkoi varsinainen kryssiosuus. Päätimme lähteä pois pakeista toiseen laitaan kuin muu fleetti. Ratkaisu ei ollut kovin hyvä, ilmeisesti virta suosi toista laitaa ja jäimme hieman kilpakumppeneista. Ylämerkillä kuitenkin noin sijoilla 10-15.


Lenssi oli varmaa ajoa yhdellä jiipillä kohti alamerkkiä. Sijoitukset eivät juurikaan muuttuneet. Seuraava kryssi sen sijaan oli todella hyvä. Pääsimme heti alamerkin jälkeen parilla vendalla vapaisiin tuuliin ja valittiin tällä kertaa sama laita kuin kärkiveneet. Tuloksena selkeä kuudes sija ylämerkillä. Tästä tilanne ei enää myötäisellä muuttunut ja purjehdittiin samalla sijalla, kuten eilen puhuttiin, maalin ohitse.

Kisasta jäi siis kaikin puolin hyvä maku suuhun ja vene tuntuu edelleen kulkevan. Tuloksesta ei tosin voi vetää suoraan johtopäätöksiä varsinaisen kisan sijoituksista, sillä parisenkymmentä venettä jätti tune-upin kokonaan ajamatta ja tässä joukossa oli monta kovaa venettä.

2 kommenttia:

  1. Hyvä Jyrki, kannustamme sinua ja miehistöä myös täällä Uudessakaupungissa. Kryssi osuus ja huili niin se kai menee, mut h on aika "säsäri". Spinnu ylös ja liukkaasti.

    Rami ja Jouni

    VastaaPoista
  2. Nyt pojat vähän tsemppiä huomiselle!! Pitäkää se keulagasti veneessä ja mielellään pääkin sais olla paikallaan kotiintullessa! Muistakaahan myös ruokkia Heikki!

    Terkut kaikille, täällä ollaan hengessä mukana!
    Maria

    VastaaPoista