perjantai 13. elokuuta 2010

UUSI PÄIVÄ, UUDET KUJEET

Regatan viimeinen päivä alkoi ja ulkomaisten olosuhteiden haasteet jatkuivat. Sääennuste lupasi tasaista 8 m/s tuulta, joka osoittautui jo aikaisemmin tutuksi tulleeksi "Norjalaiseksi kasiksi". Lähtöprosessi lähti käyntiin todella kovassa kelissä ja veneet keinuivat linjalla kuin ongenkohot koskessa. Lähtö kuitenkin ammuttiin poikki ja veneet satamaan. Rannassa selvisi, että tuulta lähdössä oli 18-20 m/s.
(C) Antti Lappalainen

Rannassa odoteltiin tunti ja takaisin radalle. Tuuli oli moinannut todella nopeasti ja ajettiin kolme lähtöä tuulessa, joka heikkeni 8 m/s:sta aina 4 m/s asti. Ensimmäisessä lähdössä ajoimme regatan toiseksi parhaan tuloksen, joka oli 10. Lähtö meni ns. pipariksi, kun virta meinasi viedä meidän lipun päässä pitkäksi ja jäimme muiden veneiden alle. Nopea heitto paaralle ja pujottelu fleetin läpi sekä lähdön taktiikka uusiksi. Uusi suunnitelma osoittautuikin loistavaksi ja olimme ylhäällä ensimmäisenä yksi Norjalainen tiukasti kannassa. Norjalainen pääsi levittäjällä päälle ja valuimme lensillä hieman ja sen jälkeen vielä muilla osuuksilla emmekä täysin pystyneet pitämään asemiamme. Lopussa siis äsken mainittu sija 10.

Muihin lähtöihin emme saaneet aivan yhtä hyvää alkuasetelmaa, mutta kaiken kaikkiaan suoritus kokonaisuutena oli tyydyttävä. Taas virta, josta ei aikaisempaa kokemusta ennen regattaa ollut, näytteli rata-alueella merkittävää roolia.

(C) Antti Lappalainen

Regatan lopullinen sijoitus oli 24. Nyt on vene paketissa ja huomenna aamulla lähdemme kotia kohti. Matkalta laadimme vielä blokin päätteeksi syväanalyysin koko regatasta.

Lopuksi vielä selostus erään plokissa aikaisemmin esiintyneen porilaisen purjehtijan kommelluksista yhdellä tämän päivän merkistä. Mikko, eikun siis Porilainen sai puomin päähänsä. Tässä ei sinänsä ole mitään erikoista ottaen huomioon omatkin otteemme tässä regatassa. Yleensä puomi kuitenkin tulee yllättäen takaraivoon, mutta nyt puomi tuli suoraan porilaisen otsaan seurauksella, että aurinkolasien linssitkin putosivat ja päähän jäi pelkät kehykset. Oli ilmeisesti poikkeuksellisen kiivas merkkitilanne. No, joka taupauksessa Mikko on yhtenä kappaleena ja käy ja kukkuu normaaliin tapaan sekä edelleen puhuu Poria sujuvasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti